Tussen de Bruggen 2020

Na het succes in van deze presentatie in 2016 gaat het maar moeizaam om beeld materiaal te krijgen voor een vervolg, vandaar deze oproep.

Onze Toekomst

Niet alleen jonge karpers, maar ook jeugdige vissers zijn van belang voor het garant staan voor een goede toekomst van onze hobby.

Doneren

Om uitzettingen en jeugd evenementen te kunnen realiseren in onze regio organiseren we diverse evenementen elk jaar.

Vereniging SKP Nijmegen

Karpervissen is de laatste jaren behoorlijk aan populariteit toegenomen, zeker bij de jongere generatie kiest een groot gedeelte direct om zich bezig te houden met gericht vissen op karper. Ook in onze regio (Nijmegen) is het karpervissen zo populair dat het soms niet meevalt om een leuke stek te vinden waar je de hobby met veel plezier kan uitoefenen, en dan hebben we zeker nog niet te klagen over de hoeveelheid en variatie aan wateren welke zich in deze omgeving bevinden. 

De stekkeuze wordt bij veel karpervissers bepaald aan de hand van de aanwezige populatie van karpers op een plas of put. Om dus in de toekomst lekker met onze hobby bezig te kunnen zijn is het van belang dat we de populatie karper in stand houden of langzaam vergroten. Dit gebeurd in deze regio al middels het spiegelkarperproject Maas-Waalkanaal. Al 8 jaar worden er centraal op het Maas-Waalkanaal en de Maas elk jaar ruim honderd spiegelkarpertjes uitgezet, in totaal nu dus al meer dan 1250 stuks, welke zich verspreiden over wateren in deze omgeving welke in verbinding staan met het kanaal.

Lees meer >>

 

 
banner