Deze voor Nederland unieke nachtviswedstrijd werd voor de derde keer gehouden en we mogen zeggen dat dit zo langzamerhand een mooie traditie  begint te worden die we graag in stand houden. De wedstrijd werd wederom georganiseerd door SKP Nijmegen in samenwerking met Hengelsport Federatie Midden Nederland.  Bij deze wedstrijd wordt gevist in koppels. Deze koppels bestonden dit jaar op één na uit een ouder (vader) en een kind (of twee). Eén koppel bestond uit twee jongeren. Heel mooi was het dat bij de deelnemende kinderen ook vier meisjes waren die allen hun ‘mannetje’ zeker stonden, maar daarover later meer. 

Zoals altijd werd de wedstrijd gevist in het water van de Winkelsteeg en vooraf was bepaald dat er ruimte was voor 12 stekken. Dat dit evenement populair is bleek uit het feit dat er enkele inschrijvingen te veel waren en dat er dus enkele koppels teleurgesteld moesten worden. Zoals bekend is op het terrein bij de Winkelsteeg een clubhuis met kantine aanwezig. Van hieruit werden de deelnemers en medewerkers van de organisatie voorzien van friet en snacks aan het einde van de middag op vrijdag en een gezond ontbijtje op de zaterdagochtend. Ook voor koffie en ranja was gezorgd. 

Het (vis)weer was prima. Lekker temperatuurtje, en alleen ’s nachts een klein beetje regen.  Na de loting van de  stekken op vrijdagmiddag viel het startsignaal om 17.00 uur. Al na enkele minuten kwamen de eerste twee karpers op de kant die na weging door de organisatie werden teruggezet. Hierna werd het even stil maar in de loop van de avond en nacht bleven de aanbeten met enige regelmaat volgen zodat de mannen van de weegploeg nauwelijks geslapen hebben .

Alle deelnemer(tje)s hebben enthousiast en gedreven hun best gedaan bij deze wedstrijd maar er was er één die in het bijzonder opviel en dat was Sylvie die met haar vader Pieter viste. Dit koppel heeft de meeste karpers gevangen maar het was vooral heel mooi om te zien dat Sylvie alles zelf wilde doen, voor zover haar kracht dit tenminste toeliet. Zij is de hele nacht aanwezig geweest bij het landen en fotograferen van de karpers. Dat belooft wat voor de toekomst!

Uiteindelijk waren de resultaten veel beter dan die van de voorgaande jaren. In totaal werden er 31 karpers gevangen met een totaalgewicht van 164,5 kg. Dit was ongeveer het dubbele van vorig jaar. Er waren drie koppels die helaas geen karper hadden weten te vangen.  

Na het eindsignaal op zaterdagochtend kwam iedereen bij elkaar voor de prijsuitreiking. Hiervoor waren door ‘onze’ Peter wederom mooie prijzen bij elkaar gebracht. Na hartelijk afscheid genomen te hebben spraken we af om volgend jaar dit nog eens dunnetjes over te doen.

Rest ons om alle sponsoren hartelijk te bedanken voor hun giften en in het bijzonder de mensen van de Monkey Climbers voor hun werk en ondersteuning. 

 

De prijswinnaars: 

  • Sylvie en Pieter met 10 karpers en een totaalgewicht van 51,8 kg
  • Sven en Maarten met 5 karpers en 30,0  kg
  • Stef en Divano / Djuliano met 5 karpers en 22,1 kg

 

Team SKP Nijmegen