VERSLAG NIMWEEGS OPEN JEUGDHENGELWEDSTRIJDEN

Op 4 augustus werden voor de eerste keer de Nimweegs Open jeugdhengelwedstrijden gehouden. Om met de deur in huis te vallen: het was een zeer geslaagd evenement. Plaats van handeling was het Meertje, gelegen aan de rand van Nijmegen, bij het begin van de Ooijpolder. Er waren in totaal 31 deelnemers, verdeeld over 3 klassen. De jongste deelnemertjes van 4 tot 12 jaar waren ingedeeld in de Blage Klasse. In deze klasse waren 15 deelnemertjes en zij waren allemaal vergezeld van vader, moeder, opa, broertjes of zusjes. Zodoende was het hier een gezellige drukte. 

In de Tiener Klasse zaten jeugdige vissers tussen de 12 en 18 jaar. Deze hengelaars lieten zien al zelfstandig te kunnen vissen, waardoor en nauwelijks begeleiding of hulp nodig was.

Aan de Youth Challenge tenslotte namen jonge hengelaars deel die mogelijk in de nabije toekomst tophengelaars zullen worden. De deelnemers kwamen uit het hele land, van de kop van Noord-Holland tot Limburg. Er waren hier 8 deelnemers en er werd zeer geconcentreerd en semi-professioneel gevist. Dit alles onder het scherpe toeziende oog van coach Frans Wulterkens.    

Het weer was uitstekend, behoorlijk warm zelfs. Daarom werden de deelnemers regelmatig voorzien van drinken, en ook van een koekje en snoepje. 

Op een enkeling na werd door alle deelnemers één of meerdere visjes gevangen. Het was opvallend dat zelfs de jongste deelnemertjes het lang volhielden om geconcentreerd te blijven vissen tot aan het eindsignaal. 

Tijdens de wedstrijd konden er loten worden gekocht waarmee mooie prijzen konden worden gewonnen.

Na het eindsignaal werden de resultaten opgeteld. Hierbij viel het op dat er bij de Youth Challenge duidelijk minder was gevangen dan bij de Tiener Klasse. Een verklaring hiervoor was dat zij op een ander stuk van het Meertje hadden gevist, waar de omstandigheden duidelijk minder waren dan het stuk waar de Tiener Klasse had gevist. 

Direct hierna vond de prijsuitreiking plaats. Ook de deelnemer(tje)s die niet in de prijzen vielen, kregen toch een waardebon van €7,50, waardoor iedereen tevreden naar huis ging.

Volgend jaar weer! 

Uitslag Blage Klasse

 1. Finn Tienesen
 2. Loes Delgijer
 3. DJ Vink    

Uitslag Tiener Klasse

 1. Cliff Eeren
 2. Kevin Mulder
 3. Bas Peters

Uitslag Youth Challenge U15

 1. Lars Buth  1092 gram
 2. Diesel Wersterhoff 462 gram
 3. Sven Raef 395 gram

Uitslag Youth Challenge U20

 1. Susanne Dijkstra 367 gram
 2. Jeffrey Valckenborgh 296 gram 
 3. Christiaan Dijkstra 0 gram

Uitslag Youth Challenge U25

 1. Thijs Verstegen 703 gram