Deze tweede meeting van onze vereniging SKP Nijmegen mogen wij wederom zeer geslaagd noemen. De opkomst was met ongeveer 70 belangstellenden iets minder dan vorig jaar. Maar er waren wel een aantal ‘hoogwaardigheidsbekleders’ zoals de voorzitter en oud-voorzitter van de KSN, de voorzitter van de Federatie Midden-Nederland en leden van het vrouwen- en mannen WK team karpervissen. Dit natuurlijk zonder de overige aanwezigen tekort te doen.
Er was weer gelegenheid om tweedehands spullen te verkopen en zoals gebruikelijk was er weer een mooie prijzentafel bij elkaar gebracht voor de loterij door ‘onze’ Peter Samson.

Na de korte opening van de avond door Peter werd door spreekstalmeester Willem Peters een overzicht gegeven van de bereikte en geplande doelen aan de hand van onze drie hoofddoelen Optimaliseren Karperpopulatie, Begeleiden Jeugdactiviteiten en Belangenbehartiging Karpervissers. Als je dan ziet wat we in vrij korte tijd al bereikt hebben kun je een gevoel van trots toch niet onderdrukken. Schouderklopje voor onszelf! Maar we gaan door, er is nog veel te doen.

Hierna volgde iets dat tamelijk uniek is voor Nederland: een lezing door een dame. Sarinke Vreman vertelde over haar ervaringen met het vissen op de Maas waar zij ongeveer 6 jaar geleden mee is begonnen. Zij vist samen met haar partner Ruud Wagner, onze karper speurneus. Sarinke vertelde heel enthousiast en liet zien dat een grote portie doorzettingsvermogen op een water als de Maas heel belangrijk is. Ook al vang je vaak niets, ook al zie je af in kou, hitte, regen en wind, geef nooit op en wees blij met iedere vis die je in het net krijgt. Geniet van de natuur en van de mooie omgeving en van het feit dat je altijd je eigen ding kan doen zonder in het ‘vaarwater’ van collega vissers te zitten.
Bedankt en chapeau Sarinke!
Direct aansluitend werd door Ruud de prijs voor de meest bijzondere teruggevangen SKP vis van 2019 uitgereikt. Deze vis kwam ook voor in de lezing van Sarinke. De prijs, een mooi beeldje en een vergroting van de foto van de gevangen vis werd gewonnen door Tom Gommers. Hij was heel blij met dit eerbetoon.

Na een korte pauze was het tijd voor de tweede lezing van de avond, gegeven door Pieter van de Werfhorst. Pieter was uitgenodigd door onze Rob Delgijer omdat zij elkaar al heel lang kennen en samen veel avonturen aan de waterkant en daarbuiten hebben beleefd. Tijdens de lezing van Pieter zal Rob zich af en toe wel afgevraagd hebben of het wel zo’n goed idee was om Pieter te vragen, want Rob moest het nogal ontgelden, hij werd flink geroast , zoals dat tegenwoordig heet. Naast alle grappen en grollen bleek echter ook dat Pieter een zeer goede karpervisser is. In de kort tijd die hem was toebedeeld wist hij op boeiende wijze een flinke hoeveelheid informatie te geven, ondersteund met onderwaterbeelden. Dit smaakt naar meer Pieter!

Laatste onderdeel van de avond was de loterij die traditiegetrouw werd gepresenteerd door Peter. Hierna was er nog tijd voor een babbeltje en een drankje en keerde iedereen goedgemutst huiswaarts.

Op naar het nieuwe seizoen en op naar de volgende meeting!