Van vrijdag op zaterdag 27-28 augustus werd, na een jaar uitstel vanwege Corona, wederom de inmiddels bekende jeugd-ouder karperviswedstrijd gehouden. Zoals gebruikelijk vond deze plaats aan de vijvers bij de Winkelsteegseweg in Nijmegen. De organisatie werd verzorgd door hengelsportvereniging SKP Nijmegen in samenwerking met Federatie Midden Nederland.
Bij deze wedstrijd wordt gevist in koppels bestaande uit één jeugdige (tot 15 jaar) en één ouder. Er was weer veel belangstelling voor de wedstrijd, alle 13 beschikbare stekken waren volgeboekt. Deelname was gratis.

Zoals altijd was er een mooi prijzenpakket beschikbaar gesteld door een aantal sponsoren. Ook was er een loterij met prachtige prijzen die erg veel belangstelling kreeg van de aanwezige deelnemers en bezoekers. Voor alle deelnemende jeugdigen was er daarnaast nog een mooie goodybag waarin o.a. enkele loodvervangende werpgewichten waren opgenomen.
Omdat er ditmaal geen gebruik kon worden gemaakt van de kantine op het terrein was er een rijdende frietkraam ingehuurd waar de deelnemers friet en snacks naar wens konden ophalen. ’s Ochtends werd door de organisatie een ontbijtje rondgebracht.

Omdat bekend was dat er na de laatste wedstrijd van twee jaar geleden een flinke vissterfte was geweest, was er vooraf onzekerheid over de te verwachten vangsten. Deze waren dan ook een stuk minder dan twee jaar terug: er werden 6 karpers gevangen, allemaal spiegelkarpers. Daarnaast enkele brasems en 1 giebel. Van de deelnemende koppels wisten slechts 4 koppels 1 of 2 karpers te vangen. Desondanks was iedereen tevreden en zegden de meeste deelnemers toe om volgend jaar weer mee te doen.

De prijsuitreiking werd zoals altijd vlotjes geleid door ‘onze’ Peter Samson.
De prijswinnaars:
1. Lyenzo en Michael met 2 karpers en een totaalgewicht van 13.1 kg
2. Milan en Martijn met 2 karpers en 6.7 kg
3. Gio en Glenn met 1 karper van 6.2 kg

De zwaarste karper woog 7.4 kg en werd gevangen door Lyenzo en Michael.

Rest ons om alle sponsoren hartelijk te bedanken voor hun giften. Daarbij moeten genoemd worden Federatie Midden Nederland, Team Outdoors en Tuinwereld Wijchen, maar zeker ook een aantal particuliere sponsoren zonder wie de prijzentafel niet zo goed gevuld zou zijn.

Tot volgend jaar!

Federatie Midden Nederland
Team SKP Nijmegen