Ondanks alle Corona-perikelen zijn we er dit jaar wederom in geslaagd om karper uit te zetten. In samenwerking met de federatie Midden Nederland werden er op 20 november ongeveer 70 karpers uitgezet op de Mookerplas.
Op dezelfde dag hebben wij in samenwerking met HSV de Duivelskolk te Weurt ook weer karper uitgezet in de twee grindgaten bij Weurt. In het zogenaamde Nieuwe Grindgat werd 150 kg uitgezet, die geheel bekostigd werden door HSV de Duivelskolk, in het Oude Grindgat werd 100 kg uitgezet die voor onze rekening kwamen.

Ondertussen waren we wel heel benieuwd wat er na de overstroming van afgelopen juli van de karpers geworden was die wij vorig jaar in het Oude Grindgat hadden losgelaten. Bij die overstroming is het Oude Grindgat namelijk in open verbinding komen te staan met de Waal. Het was niet uitgesloten dat die uitzetkarpers van vorig jaar naar de Waal waren vertrokken. Die zorgen bleken onnodig. Nadat het water weer was gezakt werden er regelmatig uitzetkarpers teruggevangen, voornamelijk vanaf stekken aan de dijk bij de kerk. Het ziet er dus naar uit dat onze uitzetvissen het prima naar de zin hebben in het Oude Grindgat. Dat ziet er dus goed uit voor de komende jaren!

Mocht je interesse hebben in het vissen in het Oude Grindgat dan kun je daarvoor bij ons een gratis vergunning aanvragen. Je moet hiervoor wel lid zijn van SKP Nijmegen. Mocht je ook het Nieuwe Grindgat willen bevissen, dan moet je lid zijn van HSV de Duivelskolk.

Er is nog meer goed nieuws. We hebben toestemming om vanaf 2021 t/m 2037 (!) om jaarlijks 300 karpers in de Waal uit te zetten. De uitzetplekken kunnen we zelf bepalen. Nogmaals: dat ziet er goed uit voor de komende jaren! Op vrijdag 10-12 -2021 zullen hier om 14.00 de eerste vissen worden uitgezet.

Team SKP Nijmegen

Voor filmpjes over de uitzetting bezoek onze facebookpagina https://www.facebook.com/skp.nijmegen