In het kader van het project Samen Vissen was er op 11 juni 2022 een Samen Vissen uitje op de vijvers van de Winkelsteeg in Nijmegen. Deze activiteit was georganiseerd voor cliƫnten van de Waalboog te Nijmegen. Dat is een zorgcentra die mensen begeleidt die om allerlei redenen extra zorg nodig hebben. De organisatie was in handen van Hengelsportfederatie Midden Nederland in samenwerking met hengelsportvereniging SKP Nijmegen.

Er waren 9 deelnemers van de Waalboog van zeer diverse pluimage. De begeleiding en ondersteuning werd gevormd door enkele medewerkers van de Federatie, leden van SKP Nijmegen en door zorgbegeleiders van de Waalboog.

Door de goede voorbereiding verliep alles op rolletjes. Er was gezorgd voor hengelsportmateriaal, aas en lokvoer, stoelen, en ook voor een hapje en drankje. Het weer was prima, mooi zonnig, aan de warme kant.

Al direct werd duidelijk dat ervaring op het gebied van de hengelsport bij de deelnemers zeer uiteenlopend was (ook bij de begeleiders van de Waalboog, maar dat is een ander verhaal). Toch ging iedereen, zo nodig met enige hulp, vol goede moed aan de slag. Al snel gingen de eerste dobbers onder en werden verschillende vissoorten bewonderd.

De activiteit verliep in een bijzonder gemoedelijke sfeer. Vooraf was gepland dat het 3 uur zou duren en de vraag was of de deelnemers dit wel vol zou houden. Zeker omdat het nogal warm werd en er niet iedereen beet kreeg. Toch bleven alle deelnemers tot het einde goed volhouden en geconcentreerd bezig om een vis te verschalken.

We mogen dan ook terugkijken op een erg geslaagd Samen Vissen uitje. Desgevraagd vertelden alle deelnemers dat ze graag opnieuw wilden meedoen. Dat geldt ook voor de begeleiders.
Volgend jaar opnieuw dus!

Namens SKP Nijmegen