Verslag Terugmeldweekend 2023 SKP Nijmegen

Van vrijdag 5 t/m zondag 7 mei vond ons traditionele Terugmeldweekend (TMW) plaats. De 2 vorige jaren gebeurde dat in oktober, maar in goed overleg was besloten om deze keer het voorjaar te kiezen.

Het aantal deelnemers waarop gehoopt was viel enigszins tegen; vooraf hadden zich  5 koppels en 3 individuele deelnemers aangemeld. Maar niet getreurd, iedereen had er heel veel zin in en de verwachtingen waren hooggespannen.

Zoals het ook haast een traditie geworden is, begon het weekend met slecht weer: veel wind en regen met hier en daar zelfs een klap onweer. Gelukkig knapte het op vrijdagavond wel wat op , maar op zaterdag hielden we het toch niet helemaal droog. Wel ging gelukkig de temperatuur omhoog.

  

Op vrijdagmiddag, in de regen, werd de eerste vis gemeld, een prachtige schub van ruim 15 kg voor Ruud. Vanaf dat moment werd er met enige regelmaat een vis gemeld. Opvallend was dat de zwaarste karpers allemaal schubs waren en van dezelfde sector kwamen. Vermoedelijk had dat te maken met verzamelen richting de paai.

 

Uiteindelijk zijn er tot zondagochtend 10.00 uur 8 karpers gevangen, 5 schubs en 3 spiegels. De zwaarste was voor Arthur, een prachtige schub van 21,4 kg. De mooiste vis was voor Mark, eveneens een schub van 19 kg.

 

We mogen concluderen dat ons SKP project steeds meer vruchten begint af te werpen. Het gemiddelde  gewicht van de gevangen karpers was ruim 14 kg! Na bestudering van de foto’s bleek dat de meeste schubkarpers die gevangen zijn hoogstwaarschijnlijk ook uitzetvissen zijn. We hoeven niet meer naar Frankrijk om een dikke vis op  de mat te krijgen J.

 

Bij de prijsuitreiking werden een aantal suggesties gedaan om het terugmeldweekend niet meer in 1 weekend de concentreren, maar om het terugmelden over het hele jaar of een deel daarvan uit te smeren, en om hieraan een vorm van competitie te verbinden. Hierover wordt nog nader overlegd en over de nieuwe opzet volgt z.s.m. informatie.

 

In ieder geval mogen we terugkijken op een zeer geslaagd weekend.