Verslag Kind- Ouderwedstrijd SKP Nijmegen dd. 25-26 augustus 2023
Onze traditionele Kind-Ouder nachtviswedstrijd, zoals altijd in samenwerking met Federatie Midden Nederland, vond dit jaar plaats op een andere locatie dan gebruikelijk. Tot nu toe was dit altijd de Winkelsteeg in Nijmegen, maar dit jaar hebben we gekozen voor de Poolakker in Deest. Dit is een mooi water met een zeer goed bestand aan karper, het is overzichtelijk en goed bereikbaar. We waren blij met de toestemming en de ruimhartige medewerking van HSV Deest.
Op de Poolakker is plaats voor 8 koppels en deze plaatsen waren allemaal bezet.
Het weer was op zijn zachtst gezegd wisselvallig. In de ochtend waren er nog enorme hoosbuien, maar gelukkig werden die geleidelijk aan minder heftig en bij aankomst van de deelnemers was het zo goed als droog.
Zoals altijd was er een loterij met mooie prijzen en kregen de deelnemers aan het begin van de avond friet en snacks, en s ‘ochtends een ontbijtje.
Na de stekloting en de loterij kon iedereen de spullen gaan klaarzetten en snel daarna gaan vissen.
Ondanks het feit dat er op de Poolakker een grote populatie aan karper zit, duurde het toch vrij lang voordat de eerste vis gemeld werd. Dat was eigenlijk ook wel verwacht. Als er plotseling een ongebruikelijke drukte is rond een vrij klein water, komt dit de toeschietelijkheid van de karpers niet ten goede. Maar iets na middernacht werd toch de eerste vis gemeld. Sylvie had een mooie spiegel (wie anders?). In de loop van de nacht en
vroege ochtend werden er nog enkele karpers gemeld en helaas ook een paar verspeeld.
Uiteindelijk zijn er 4 karpers op de kant gebracht, stuk voor stuk prachtige vissen in topconditie. Na afloop was de mening van alle deelnemers unaniem: als het kan, volgend jaar weer op dit water!
 

Zie foto's en filmopnamen: Facebook van SKP

De einduitslag:
1. Sylvie en Pieter met 2 vissen, in totaal 13.9 kg
2. Milan en Martijn met 1 vis, 8.8 kg
3. Jens en Arjan met 1 vis, 7.6 kg
  
  
 
Rest ons om nog enkele mensen speciaal te bedanken:
-
Rinus Roobaard van de Federatie Midden Nederland voor zijn enthousiaste hulp en vriendelijke aanwezigheid
-
Michael Jacobs voor zijn bijdrage met Meusbaits boilies
-
Pieter Derks voor zijn donatie
Tot volgend jaar,
Team SKP Nijmegen