Op 14, 15 en 16 juni vond wederom onze inmiddels welbekende Maas Challenge plaats. Er namen 22 koppels deel en het traject was hetzelfde als de voorgaande jaren, het stuk Maas nabij Linden. 

Het organiseren van dit evenement begint ondertussen steeds meer een geoliede machine te worden. Dit komt mede door de uitstekende samenwerking met boer Theo, de pachter van het terrein. 

Zoals gebruikelijk waren de weersomstandigheden prima; alleen de eerste nacht regende het enige tijd. Maar daar kunnen wij als karpervissers wel tegen, we zijn niet van suiker.  

Net zoals vorig jaar kwam aan het eind van de vrijdagmiddag de frietkar. Het is ongelooflijk hoe snel deze frietbakker in zijn eentje zo’n man of 50 van friet en snacks kan voorzien. 

De tweede namiddag hadden we weer onze barbecue. Het vlees hiervoor werd door boer Theo geleverd. Door de organisatie werd hier voor iedereen een biertje (of 2) bij geleverd zodat alles in opperbeste stemming verliep. 

Zondagmiddag vond de prijsuitreiking plaats in thuishonk café Kanaalzicht te Heumen. Er waren weer prachtige prijzen beschikbaar die door “onze” Peter Samson gedurende het hele jaar bijeengebracht waren. Ook voor de loterij na de prijsuitreiking had hij wederom een mooie prijzentafel verzameld. Zoals gebruikelijk ging het merendeel van de prijzen naar één en dezelfde persoon (J.S.). Deze man heeft echt een bijzondere gave! 

O ja, de vangsten. Er zijn dit jaar 2 karpers gevangen en dat is meer dan voorgaande jaren. Beide vissen werden gevangen door John en Marian. Zij kozen ervoor om anders te vissen dan de andere vissers en hier consequent aan vast te houden. Zij visten met de feederhengel in de vaargeul. Naast de 2 karpers vingen ze ook nog een aantal andere soorten zoals brasem en blei. Chapeau voor deze twee kanjers! 

Beide gevangen karpers werden later door onze speurneus Ruud Wagner teruggevonden in het archief: ze zijn van de uitzetting van januari j.l.

Verder vielen er nog twee vangsten op: de grootste witvis (brasem 62 cm) en de grootste roofvis (meerval 136 cm). Beide vissen werden gevangen door de man die later in zijn eentje bijna de hele prijzentafel leeghaalde (zie boven). Wellicht kunnen we de  naam van ons evenement beter veranderen in J.S. Challenge?

Al met al wederom een bijzonder geslaagd weekend. Er waren veel complimenten en lof van de deelnemers en velen zien al uit naar volgend jaar. Toch gaan er hier en daar stemmen op om de volgende keer een andere locatie te kiezen waar de kans op het vangen van karper groter is. Het vinden van zo’n locatie zal echter niet meevallen gezien de voorwaarden waar aan voldaan moet worden: bereikbaarheid en veiligheid, hoeveelheid oeverlengte en karperbestand. Er zal dus nog veel denkwerk verricht moeten worden.  

Maar in ieder geval: tot volgend jaar!

Team SKP Nijmegen