Van 26 op 27 augustus werd weer de traditionele, voor Nederland unieke, Jeugd-Ouder nachtviswedstrijd gehouden. Zoals altijd vond dat plaats in de wateren van de Winkelsteeg te Nijmegen. Deze wedstrijd wordt gevist in koppels, bestaande uit één jeugdige t/m 14 jaar en één ouder of een andere volwassene.

Zoals altijd werd de wedstrijd georganiseerd door hengelsportvereniging SKP Nijmegen in samenwerking met Hengelsport Federatie Midden Nederland. Bij deze wedstrijd was er ook een loterij waarvan de jeugdige deelnemers gretig gebruik maakten. Er werden leuke prijzen gewonnen door iedereen.

Bijzonder aan dit evenement is ook dat er door de organisatie aan het eind van de middag friet en snacks wordt geserveerd en ’s ochtend een ontbijtje. Een extra toevoeging was dat er ditmaal een golfkarretje aanwezig was om het eten rond te brengen. Dit karretje was beschikbaar gesteld door het bedrijf waar één van de deelnemers werkzaam is.

Het weer was perfect om te vissen. Na alle zonneschijn en hitte van de laatste weken was het eindelijk bewolkt en stond er een lekker windje. In totaal waren er 12 stekken beschikbaar. Door een aantal afmeldingen waren er in totaal negen koppels die mee deden aan de wedstrijd.

Na de loting van de stekken op vrijdagmiddag klonk het startsignaal om 17.00 uur. Vroeg in de avond werd de eerste karper gemeld. Deze was geland door Sylvie en haar vader Pieter, die in 2019 al furore hadden gemaakt door glorieus de wedstrijd te winnen. De prachtige karper werd vakkundig door Sylvie gepresenteerd voor de foto. In de loop van de nacht en ochtend wisten Sylvie en haar vader nog 3 karpers te verschalken.

Slechts op één andere stek werd ook karper gemeld. Dat was een stek in de kanovijver waar Joey en zijn vader Remy zaten. Het bijzondere was dat dit koppel geen ervaring had met karpervissen. Ze visten ook met lichte hengels die normaal gesproken voor het karpervissen niet snel worden gekozen. Joey en zijn vader wisten in de loop van de nacht en ochtend 5 karpers te landen en losten in de ochtend nog een karper. Joey wilde niet op de foto om zijn vangsten te tonen zodat deze eer steeds door vader Remy werd waargenomen. Tot aan het eindsignaal bleef het spannend wie de wedstrijd zou gaan winnen. Als Sylvie en Pieter nog 1 vis wisten te landen, zouden zij (wederom) de winnaars zijn. Als dat niet zou lukken zouden Joey en Remy de eerste prijs behalen.

Uiteindelijk werden er 9 karpers gemeld.

De prijswinnaars:

  1. Joey en Remy met 5 karpers en een totaalgewicht van 33,4 kg
  2. Sylvie en Pieter met 4 karpers en 29,0 kg

Dat er vanaf de andere stekken geen karper werd gemeld was het enige minpuntje van dit evenement. We mogen dan ook weer spreken van een bijzonder geslaagde wedstrijd. Ook de koppels die geen resultaat hadden geboekt waren tevreden over de organisatie van de wedstrijd.

Na de prijsuitreiking en een foto moment ging iedereen tevreden huiswaarts. Of het evenement volgend jaar op dezelfde locatie kan plaats vinden is nog maar de vraag. Voor nu kijken we terug op een geslaagde wedstrijd, en houden we de toekomstplannen van de Winkelsteeg nauw in de gaten. Alle vrijwilligers en deelnemers bedankt voor deze wedstrijd!

Rest ons nog om de gulle sponsoren hartelijk te bedanken zonder wie dit evenement niet mogelijk was geweest:

  • Tuinwereld Wijchen
  • Team Outdoors Wijchen
  • HOG Holland (verhuur golfkarren)

 

Team SKP Nijmegen